Welke taal spreekt u?

Op 3 mei 2018

Op de kruising van de Heuvelstraat en de Plasveldstraat, te midden van de boomgaarden, is een nieuw kunstwerk verschenen. Het kunstwerk heeft de bedoeling naar de diversiteit te verwijzen in de fruitteelt. De provincie plaatste zo in negen Hagelandse gemeenten een kunstwerk op wandel- en fietsroutes om het toerisme te promoten.

Arabisch, Swahili en … Nederlands

In Bekkevoort mikt men blijkbaar op Arabisch- of Swahilisprekende bezoekers… Zo te zien is nu ook bij ons de slinger van de politieke correctheid helemaal doorgeslagen: onze eigen taal vinden we terug op de bovenste trede, op de achterkant, onzichtbaar van op de straat. Waarom? Passeren daar dan zo weinig Vlamingen?

Eigen taal, eigen cultuur

Met N-VA willen wij onze eigenheid, onze cultuur en onze taal bewaren. De situatie vinden we dan ook ongepast, vooral omdat dit kunstwerk met Vlaams belastinggeld werd betaald. Laten we die bovenste trede gewoon omdraaien! Zo kunnen de Vlamingen het Nederlandse woordje ‘appel’ vergelijken met datzelfde woord in die andere vreemde talen. Dan leren we nog iets bij, en die buitenlandse toeristen misschien ook!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is