N-VA Bekkevoort niet blij met resultaten gemeentemonitor 2023

Op 25 januari 2024

Ontevredenheid over inspraak neemt toe.

Slechts 37% van onze inwoners voelt zich voldoende betrokken en geïnformeerd door onze gemeente. Deze slechte score, 9% minder dan in 2020, verbaasd ons niet.

Inwoners worden zelden geïnformeerd en betrokken. Bij wegenwerken worden inwoners enkel uitgenodigd op infovergaderingen als de werken voor hun deur plaatsvinden. Met N-VA hebben wij al meermaals aangedrongen om veel meer inwoners uit te nodigen op infovergaderingen bij belangrijke werken. Wij wensen dat ook de inwoners van zijstraten, inwoners die langs de omleidingen wonen, of de inwoners die wonen bij de breekwerf van het project worden uitgenodigd. Dit gebeurt nog steeds niet, niet bij de werken Netelzeepstraat - Tiensebaan - Meenselstraat. En ook bij de werken op de Staatsbaan werden de inwoners die wonen op de omleiding in Molenbeek niet uitgenodigd op de infovergadering.  Ook inwoners van wie de straat werd afgesloten (Driesstraat) werden niet uitgenodigd. Alle inwoners kregen na enkele weken wel een brief met wat uitleg... de voldongen feiten werden opgesomd.

Het vertrouwen in het bestuur daalt verder van 32% naar 31%.

Bekkevoort blijft de gemeente van aankondigingen maar weinig actie. Zo werd in 2016 het masterplan Assent voorgesteld; met 200 nieuwe wooneenheden en met een nieuwe multifunctionele zaal. Op de gemeenteraad van 28 december 2023 hebben wij vastgesteld dat er geen budget meer is voorzien voor deze multifunctionele zaal. Het antwoord van het bestuur was bedroevend, men blijft de turnzaal van de oude jongensschool nog 10 jaar verder gebruiken, maw er komt met dit bestuur geen nieuwe zaal in Assent.  Met N-VA blijven wij pleiten voor een nieuwe multifunctionele zaal in Assent. De school, de verenigingen en onze inwoners hebben hier nood aan. 

Hetzelfde verhaal is spijtig genoeg te vertellen over het masterplan Bekkevoort uit 2017. Hier werd een nieuwe school in beloofd. In 2022 hebben wij gevraagd hoe ver het stond, maar er was nog niets voor gedaan. In 2023 heeft het bestuur dan eindelijk een eerste actie ondernomen en de nieuwbouw van de school ingeschreven op de wachtlijst van de Vlaamse overheid. De duurtijd op deze wachtlijst loopt op tot 10 jaar, het bestuur wenst te starten met de nieuwbouw in 2033 en voorziet opening van de nieuwe school ten vroegste in september 2035. Het verbaast ons niet dat het vertrouwen in dit bestuur afneemt !

De volledige monitor is na te lezen op website Vlaamse overheid, zie link hiernaast. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is