De vraag van N-VA Bekkevoort om een studie voor alternatieve inplanting buitenschoolse kinderopvang te starten is door de meerderheid gevolgd.

Op 30 januari 2013

De vraag van N-VA Bekkevoort om een studie voor alternatieve inplanting buitenschoolse kinderopvang te starten is door de meerderheid gevolgd. In de toelichting van dit aanvullend agenda punt heeft de N-VA vooral de vrees geuit dat de plaats, de locatie die door het schepencollege wordt voorgesteld, zware problemen zou kunnen veroorzaken wegens geluidsoverlast voor de buren.

De vraag werd na een korte bespreking dan ook unaniem goedgekeurd op de gemeenteraad van maandag 28 Januari. De vraag is zelfs uitgebreid; op verzoek van Bekkevoort Beter, ook in de oppositie, wordt de locatie ‘het Hageveld’ mee opgenomen in de studie.

Concreet is er beslist ;

  1. een onderzoek in te stellen naar de voor- en nadelen van de voorgestelde alternatieve locaties zijnde ;  de oude gemeenteschool van Molenbeek, en het Hageveld voor de inplanting van de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang, en
  2. deze voor- en nadelen af te wegen tegen de huidige voorgestelde locatie grenzend aan bestaande sociale woningen, en
  3. de bevindingen van het onderzoek aan de gemeenteraad mee te delen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is