Nieuw reglement verkeersveiligheid en verslag gemeenteraad 26 september 2016

Op 23 november 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Wij hebben ons onthouden bij punt 1 ; reglement op het vrijhouden van zichtlijnen. Dit reglement  bepaalt dat beplantingen en constructies het zicht op en van fietsers en autobestuurders niet mogen hinderen. Er is bepaald dat voor elke erftoegang een zicht van 16 m gevrijwaard moet zijn en dit op een hoogte van 75cm en op minimaal 2m van het fietspad of de straat (als er geen fietspad is). Maw, alle beplantingen, hagen en constructies (mogelijks ook die van u of uw buren als die op minder dan 16m staan van een erftoegang) die korter staan dan 2m van het fietspad of van de straat en hoger zijn dan 75cm staan in overtreding. Ook landbouwgewassen (vb mais) vallen hier onder.  Dit reglement gaat in op 1 juni 2017. Hierover zal bericht worden in Bekkenieuws.

Waarom hebben wij ons onthouden?

We willen benadrukken dat wij, N-VA Bekkevoort, voor maatregelen zijn die de veiligheid van alle weggebruikers verhogen. We hebben dit reglement echter niet mee goedgekeurd omdat dit slecht is opgesteld en meerdere gebreken vertoont.  Zo hebben we onze vragen bij de boetebepaling. De boete, voor wie zich niet in regel stelt met dit reglement, kan oplopen tot 350 euro per vaststelling. Hoe de hoogte van de boete bepaald wordt is echter niet vastgelegd.

Een ander niet uitgewerkt punt betreft het aanvragen van vrijstellingen. Op welke basis men vrijstellingen kan aanvragen is niet vastgelegd. Wat als een vrijstelling  wordt aangevraagd in het voorjaar, maar er nog geen uitspraak is voor 1 juni ?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is